Poziv na Debian Day - Debian -
Poziv na Debian Day

Poziv na Debian Day

PDF Štampa El. pošta
Napisao Zlatan Todorić   
sreda, 13 jul 2011 08:01

Debian vas poziva na Debian dan

12. jula 2011.

Debian projekat, tim iza slobodnog Debian operativnog sistema,

Željeli bismo Vas pozvati da sudjelujete u nadolazećem Debian danu koji će se održati 24. jula 2011 u Banskom Dvoru, Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina kao prvi dan godišnje Debian konferencije.

Tokom Debian dana, konferencija otvara svoja vrata svakome ko želi saznati više o Debianu i slobodnom softveru, pozivajući entuzijaste, korisnike i programere da cijeli dan raspravljaju o više tema - kao što je slobodni softver u vladama i preduzećima, i njihovom sudjelovanju - kao i nizu razgovora o Debian projektu i operativnom sistemu.

 

Nakon "Otvaranja Debian dana", tokom koje će Adnan Hodžić pozdraviti prisutne, prezentacije koje slijede će uključivati:

"Ubuntu i Debian u oblasti obrazovanja, poslovanja i vlade", Mark Shuttleworth

"Razumijevanje Debiana", Bdale Garbee

"Moj život sa slobodnim softverom", Enrico Zini

"Kako sudjelovati i uključiti se", Aleksandar Reichle-Schmehl i Meike Reichle

"Debian u preduzetništvu: Istraživanje Gugla", Guido Trotter i Isus Climent

"Austrijski e-zdravstveni sistem" , Gerfried Fuchs

Debian Dan je besplatan i otvoren za sve zainteresovane za slobodni softver. Više informacija o tome, kao i kompletan raspored, može se naći na stranici Debian dana.

 

O Debianu

Debian Projekt je osnovan 1993 od strane Ian Murdock-a koji je imao u cilju da on bude potpuno slobodan projekat zajednice. Od tada projekt je postao jedan od najvećih i najuticajnijih projekata otvorenog koda. Hiljade volontera iz cijelog svijeta rade zajedno na stvaranju i održavanju Debian softvera. Dostupan na 70 jezika, a podržava ogroman raspon računarskih tipova, Debian sebe naziva "univerzalnim operativnim sistemom".

O DebConf -u

DebConf je programerska konferencija Debian projekta. Pored tehničkih, društvenih i političkih razgovora, DebConf pruža priliku za programere, saradnike, i druge zainteresovane ljude da se upoznaju i da zajedničkim radom što više doprinesu. Održava se od 2000 a proteklih godina održavao se u par zemalja Kanada, Finska i Mexico. Više informacija je dostupno na DebConf web stranici.

O DebConf11

Više informacija o DebConf11 mogu se naći na internetskoj stranici konferencije ili kontaktiranjem DebConf globalnog Press tima na .

Za više informacije, molimo posjetite web stranicu Debiana na http://www.debian.org/ ili pošaljite mail na < Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli >.


Poslednje ažurirano sreda, 13 jul 2011 08:20