Debian Bug Squashing Party

Ovaj vikend će se održati Debian Bug Squashing Party u prostorijama URCa. Na id...

FreedomBox 0.1

FreedomBox je interesantan projekat čija je misija kreiranje malog, jeftinog i j...

Republičko takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola

U subotu 21. 04. 2012. na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci je održano takm...

Okupljanje Linux korisnika u Beogradu, Sava Centar 29.04.2012. početak u 13:00h

O čemu se radi? Opušteno okupljanje uz ćaskanje i piće. Priča je skroz neformaln...

  • Debian Bug Squashing Party

  • FreedomBox 0.1

  • Republičko takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola

  • Okupljanje Linux korisnika u Beogradu, Sava Centar 29.04.2012. početak u 13:00h

KDE verzija Linux Minta prelazi na Debian osnovu

PDF Štampa El. pošta
Napisao Zlatan Todorić   
ponedeljak, 11 jul 2011 12:51

Evo zanimljivih vijesti za sve Linux Mint korisnike ali pod KDE grafičkim okruženjem. Lider ovog projekta Jamie Birse, je izjavio da usljed problema sa Kubuntu baziranim izdanjem, počinje kreiranje ovog Mintovog izdanja na Debian bazi. Trebate malo više da sačekate njegov izlazak ali kako i sam lider kaže, biće baziran na DEBIAN-u. Posljednjih mjeseci Debian je doživio naglu popularnost i ekspanziju među distribucijama koje su zasnovane na Ubuntu (koji je zauzvrat zasnovan na Debianu) jer promjene u Ubuntu dovode do poteškoća, te nagle promjene u grafičkom okruženju (Unity) su dovele do pada popularnosti Ubuntua. Najviše je tu profitirao Mint koji dobija nove korisnike na račun Ubuntua. Ovaj prelazak takođe omogućuje Mintu da postane sve više "svoja" distribucija, jer je sada bliži osnovama, pogotovo što imaju već LMDE (Linux Mint Debian Edition) koji ima svoju politiku kada su u pitanju apdejti što će dovesti do mnogo stabilnijeg "rolling release" izdanja.

Poslednje ažurirano utorak, 12 jul 2011 08:13
Opširnije...
 

AMD u Open Source priči

PDF Štampa El. pošta
subota, 09 jul 2011 08:43

Popularni proizvođač hardvera AMD želi da poveća svoju prisutnost na mašinama koje pokreće Linuks operativni sistemi, te je u tu svrhu angažovao dva poznata imena iz Open Source zajednice.

Michel Dänzer and Christian König su dobro poznati programeri Linuks drajvera za grafičke kartice.

Prema popularnom sajtu Phoronix, Dänzer dolazi iz Vmware-a, a Konig je predstavio HDMI audio podršku za Redeon HD drajver, a kasnije i xf86-video-ati DDX, te Radeon DRM drajver.

Poslednje ažurirano subota, 09 jul 2011 09:24
Opširnije...
 

Podrška za Apple AirPrint dolazi u Ubuntu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 29 jun 2011 14:09

Korisnici Apple proizvoda kao što je iPhone, iPad ili iPod Touch znaju koje odlike ima AirPrint. AirPrint je pogodan način da štampate bežično direktno sa Apple uređaja. Zahtjev za štampanje se direktno šalje preko wireless-a na kompatibilan štampač. Trenutno jedini štampači koji podržavaju AirPrint su proizvedeni od strane HP-a. AriPrint je sada dostupan na Ubuntu 11.04 i 11.10, mada je u fazi testiranja za sada. Programer Till Kamppeter poziva sve zainteresovane da testiraju AirPrint na Ubuntu.

Poslednje ažurirano sreda, 29 jun 2011 15:59
Opširnije...
 

Btrfs na Fedori 16

PDF Štampa El. pošta
petak, 24 jun 2011 12:07

Kada je u pitanju usvajanje najnovijih tehnologija, Fedora je uvijek među prvim linuks distribucijama. Fedora izgleda usvaja novi fajl sistem za sledeće izdanje koje izlazi. Prema predlozima Btrfs će biti podrazumjevani fajl sistem u Fedori 16. Ovaj predlog je odobren od strane Fedora upravnog odbora za inženjering. Btrfs je novi copy-on-write sistem datoteka za linuks koji podržava veliki broj funkcija (pooling, snapshot, checksum i integral multiple device spanning), a koji se ne nalaze na drugim linuks fajl sistemima.

Poslednje ažurirano petak, 24 jun 2011 14:06
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 28