Canonical predstavio Ubuntu TV - Ubuntu -
Canonical predstavio Ubuntu TV

Canonical predstavio Ubuntu TV

PDF Štampa El. pošta
Napisao Bojana Borkovic   
ponedeljak, 09 januar 2012 13:25

Na sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, Canonical je predstavio Ubuntu TV. Svim Unity korisnicima okruženje će biti dobro poznato, s obzirom da se radi upravo o Unity okruženju prilagođenom za pregled filmova, TV serija, muzike, YouTube klipova i sl.

Trenutno se na sajmu u Las Vegasu nalazi samo jedan Ubuntu TV, ali iz Canonicala se nadaju da će se do kraja godine pojaviti televizori pogonjeni Ubuntuom, iako nisu specificirali koji proizvođači su potpisali ugovor. Canonical će se na ovom polju morati da takmiči sa divovima poput Google-a i Apple-a koji bi takođe trebali da predstave svoje prominentne TV proizvode do kraja godine.

Iz Canonicala se nadaju da će privući proizvođače nudeći Ubuntu TV softver besplatno, te planiraju da se najprije fokusiraju na tržišta Sjedinjenih Država i Kine. Ne spominje se da li će softver biti dostupan za preuzimanje običnim korisnicima.

Canonicalov CEO Jane SIlber kaže da se nastavlja sa radom na Ubuntu-u za mobilne uređaje, te da posvećenost ove kompanije razvoju na drugim uređajima ne treba shvatiti kao povlačenje sa PC tržišta.

"Nema sumnje da se svijet kreće u pravcu sve mobilnijeg okruženja. Ali ovo ne bih shvatila kao naše odustajanje od PC tržišta", rekla je Jane Silber.

 

 


Poslednje ažurirano ponedeljak, 09 januar 2012 14:14