DebConf11 Banja Luka - Vijesti - ULKRS
DebConf11 Banja Luka

DebConf11 Banja Luka

PDF Štampa El. pošta
Napisao Bojana Borkovic   
nedelja, 25 jul 2010 15:24

DebConf 10 New York

 

Ako ste u GNU/Linux svijetu i ako pratite dešavanja na ovom polju kako u svijetu tako i na lokalnom nivou, vjerovatno ste već upoznati sa činjenicom da se DebConf11 odnosno Debian konferencija 2011 održava ni manje ni više nego u Banja Luci.

Debian konferencija je godišnje okupljanje Debian developora iz cijelog svijeta, na kojem se održavaju razne radionice, predavanja, seminari, diskusije i ostale aktivnosti na temu razvoja same distribucije kao i FOSS-a uopšte.

Za dobijanje ovog, zasigurno veoma značajnog događaja za open source zajednicu kako BiH tako i ostalih zemalja u okruženju, zaslužan je naporan rad i posvećenost lokalnog tima, na čelu sa Adnanom Hodžićem . Njegov entuzijazam i poržtvovanost pokazali su nam da je sve moguće uz trud i zajedničko, timsko djelovanje.


Nakon višečasovne diskusije i razmatranja ponuda tri države (Ekvadora, Njemačke i BiH), odnosno tri grada (Quito, Munchen, Banja Luka) najviši ljudi Debian-a odlučili su da održavanje Debian konferencije 2011. povjere BiH timu, odn. Banjaluci. Dobijanju ovog bid-a pripomogli su mnogi entuzijasti, na različite načine, a bitno je napomenuti da je BiH tim odradio najbolji posao što se tiče wiki prezentacije.

Bitno je napomenuti, takođe, da nije izostala ni podrška Vlade RS, kao i obezbjeđivanje mreže od strane SARNET-a.
Pred lokalnim timom je sada veliki zadatak, a to je predstaviti Banja Luku odnosno čitavu BiH u što boljem svijetlu i na pravi način ugostiti brojne posjetitelje ove konferencije.

http://wiki.debconf.org/wiki/DebConf11/BanjaLuka

Neki članovi tima se već nalaze u New York-u gdje će se od 1. - 7. avgusta održati 10. DebConf. Njihov cilj je da budući da su domaćini sljedeće godine, skupe značajna iskustva i prisustvuju samoj konferenciji prije nego što se ista održi kod nas. Želimo im sve najbolje, i nadamo se da ćemo uz dobru volju, rad i uključenost svih nas ovaj događaj ispratiti kako mu dolikuje.

http://wiki.debconf.org/wiki/DebConf11/BanjaLuka/LocalTeam

Vidimo se u Banjaluci, za tačno godinu dana!


Poslednje ažurirano sreda, 11 avgust 2010 17:24