Fedora Remix - preporuka za Raspberry Pi - Vijesti -
Fedora Remix - preporuka za Raspberry Pi

Fedora Remix - preporuka za Raspberry Pi

PDF Štampa El. pošta
Napisao Bojana Borkovic   
ponedeljak, 12 mart 2012 15:31

Raspberry Pi Fondacija, objavila je da je Fedora Remix dostupna za preuzimanje kao preporučeni sistem na ovom jeftinom uređaju. Zasnovana na Fedori 14, Fedora Remix koristi pakete iz Fedora ARM grane paketa, a Fondacija je preporučuje kao najbolju za njihov Raspberry Pi računar.

"Image SD kartice za Fedoru Remix uključuje nešto preko 640 paketa", kazao je Kris Tajler (Chris Tyler), na Raspberry Pi blogu, "što omogućava kako tekstualni tako i grafički interfejs (LXDE/XFCE) sa širokim asortimanom programskih jezika, aplikacija, sistemskih alatki, i servisa za oba okruženja. Postoji preko 16,000 softverskih paketa dostupnih u Fedora ARM repozitorijumima koji mogu lako da  se instaliraju, te na taj način prilagoditi sistem svojim potrebama i interesima."

Kris Tajler je profesor na Seneca College gdje je Remix razvijan. Remix uključuje nekoliko programskih jezika poput perla i pajtona, sistemtskih alatki i gui aplikacija poput AbiWord, GIMPa, i Firefoxa.

Fedoru Remix možete preuzeti sa Raspberry stranice, uz koju je uključen automatski proces instaliranja image fajla na SD karticu.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 12 mart 2012 16:39