LUGoNS projekat - Virtuelna učionica - Vijesti -
LUGoNS projekat - Virtuelna učionica

LUGoNS projekat - Virtuelna učionica

PDF Štampa El. pošta
Napisao Bojana Borkovic   
subota, 18 februar 2012 20:49

LUGoNS pokreće projekat virtuelne učionice.

Projekat virtuelne učionice ima za cilj podizanje informatičke pismenosti kao i širenje F(L)OSS-a. Pokrivaće razne teorijske i praktične teme kao što su: korišćenje raznih programa i alata (vi/vim, emacs, nano, diff, patch, gdb, ...), instalacija i konfiguracija servisa (httpd, ftp, sshd, ...), programiranje (bash, python, c, c++, ...) (predlozi su uvek dobrodošli).

Prednosti ovakvog načina učenja su razne kao npr: predavanje je moguće pratiti sa raznih lokacija putem mreže u realnom vremenu uz interakciju sa drugim polaznicima i predavačem (predavačima), logovi svih predavanja se čuvaju i postavljaju javno kao podsetnik ili kao materijal za učenje onima koji su propustili predavanje.

Moguće je predlagati nove teme (ovakva predavanja biće realizovana samo ukoliko bude mogućnosti i dovoljan broj zainteresovanih). Postoji mogućnost održavanja i gostujućih predavanje (za one koji nisu članovi), ali je obavezno prethodno pripremiti materijal. Za potrebe virtuelne učionice kreiran poseban kanal na irc.freenode.net mreži #lugons-classroom. Obaveštenja o predavanjima biće objavljivana najmanje par dana ranije na sajtu kako bi zainteresovani mogli da isplaniraju svoje vreme, a biće i upisana u kalendar aktivnosti.

Više informacija #lugons @ irc.freenode.net

Izvor: lugons.org


Poslednje ažurirano subota, 18 februar 2012 20:59