Republičko takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola - Vijesti -
Republičko takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola

Republičko takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 23 april 2012 21:49

U subotu 21. 04. 2012. na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci je održano takmičenje iz informatike za srednje škole u RS iz oblasti algoritamskih zadataka. Uvodnim govorom rukovodstvo fakulteta je pozdravilo takmičare i njihove profesore, nakon čega su takmičari raspoređeni u jednoj učionici da bi naredna 3 sata rješavali zadatke koji su bili pažljivo pripremljeni. Takmičari su imali na raspologanju 3 sata za rješavanje zadataka, te tri moguća programska jezika za implementaciju (C, C++ i Pascal).

Nakon tročasovnog sjedenja za računarom takmičari su imali slobodno vrijeme dok su čekali rezultate. Upotrijebili su ga za međusobno ćaskanje i razmjenjivanje znanja i iskustava iz oblasti informatike koja nisu direktno vezana za samo takmičenje.

Nakon sat vremena objavljeni su nezvanični rezultati. Iako su zadaci bili za nijansu lakši nego na prošlogodišnjem takmičenju najveći broj postignutih bodova je bio 70 od 100. Zanimljivo je da je drugi zadatak, nazvan "čokolada", bio najlošije urađen iako je većina takmičara smatrala da su ga ispravno uradili jer su ga vježbali kod kuće. Uglavnom su dobili 5 bodova od mogućih 20 za taj zadatak, a samo jedan je postigao 7 bodova.

Na zvaničnom proglašenju treće mjesto podjelila su tri takmičara : Ivaniš Andrej, Herdić Mirza i Savić Stefan. Prvo mjesto su podijelila dva učenika: Kelečević Aleksandar i Gavrilo Prodanović. Učenici su bili prikladno nagrađeni za svoj uspjeh, kao podsticaj da nastave i dalje tim putem.

Bitno je napomenuti i to da se prvih 15 takmičara plasiralo na državno takmičenje iz informatike.

Detaljnija rang lista nalazi se na slici ispod.

Republicko Takmicenje iz informatike


Poslednje ažurirano utorak, 24 april 2012 09:38